Tu știi ce fel de apă bei? O nouă campanie de testare a calității apelor de izvor.

Apa dintr-un puț, o fântână sau un izvor, pentru a fi sigură pentru băut, trebuie verificată periodic ca aceasta să nu fie tratată chimic. Atunci când apele pluviale sau alte surse lichide toxice se infiltrează în pânza freatică, izvoarele de suprafață sau de adâncime au de suferit și calitatea apelor poate fi compromisă.

Împreună cu Strop de roua am pornit o campanie prin care testăm calitatea apelor de izvor cu ajutorul a 6 parametri:

1.pH – potențialul de hidrogen

2.EC – conductivitatea electrică

3.TDS – totalul solidelor dizolvate

4.Nitriți – NO2 sunt săruri ale acidului azotos

5.Nitrați – NO3 sunt săruri ale acidului azotos

6.Duritate – conținutul total de săruri solubile de calciu și magneziu

Pentru testarea unui izvor prelevăm câte 2 probe de apă și folosim 2 modalități diferite de testare pentru a confirma valorile măsurate.

Toate rezultatele testelor vor putea fi accesate prin intermediul unui cod QR montat în apropierea izvorului, care, odată scanat, vă va redirecționa către harta unde veți găsi izvorul și informațiile utile despre calitatea apei.

Au fost adăugate până acum pe harta 𝟯𝟭 𝗽𝗿𝗼𝗯𝗲 𝘁𝗲𝘀𝘁𝗮𝘁𝗲, din care 𝟱 𝗶𝘇𝘃𝗼𝗮𝗿𝗲 ale căror apă are o concentrație de nitrați peste limita legată de 50 mg/l. Odată detectate, valorile aflate în afara spectrului de calitate sunt transmise către organele abilitate în vederea realizării unor măsurători amănunțite realizate cu aparatură certificată.

Puteți verifica rezultatele testelor de calitate a apelor potabile de la izvoarele din țară accesând acest link: http://stropderoua.ro/apa_izvoare.html

0 Shares
Share
Share
Tweet
Pin