Cum a fost la prima ediție a #Festivalului Dunării de la Călărași

Dunărea este mai mult decât un curs de apă. Este o sursă de viață și suntem determinați să o protejăm.

Festivalul Dunării a reprezentat pentru noi o oportunitate valoroasă de a evidenția provocările cu care se confruntă cel mai mare fluviu din Europa și ne bucurăm că am reușit să facem asta alături de oameni cu care împărtășim aceeași viziune #CuApeleCurate.

Timp de trei zile, am participat la numeroase ateliere în care am unit vocile și eforturile oamenilor de știință, ale reprezentanților instituțiilor, ale activiștilor de mediu, ale iubitorilor de natură și ale localnicilor din comunitățile dunărene, toate pentru pentru a găsi soluții durabile și eficiente în lupta împotriva poluării cu plastic a fluviului nostru iubit.

Am înțeles că diversitatea noastră ne oferă o perspectivă bogată și ne permite să abordăm problema din mai multe unghiuri.

Oamenii de știință ne-au oferit date și informații valoroase despre impactul plasticului asupra ecosistemelor și sănătății noastre.

Reprezentanții instituțiilor au împărtășit politici și măsuri legislative pentru a reduce utilizarea plasticului și a încuraja reciclarea.

Activiștii de mediu ne-au inspirat și ne-au îndemnat să acționăm pentru a schimba obiceiurile noastre și pentru a promova un stil de viață sustenabil.

Iubitorii de natură și localnicii din comunitățile dunărene ne-au povestit despre legătura profundă pe care o au cu Dunărea și despre impactul pe care îl are poluarea asupra vieții lor de zi cu zi.

Am plecat de la festival cu o determinare sporită de a acționa și am realizat că protejarea fluviului nostru nu este doar o problemă abstractă, ci una care ne afectează pe toți în mod direct. Am învățat că micile schimbări pe care le facem în viețile noastre pot avea un impact semnificativ și ne-am luat angajamentul de a reduce utilizarea plasticului de unică folosință, de a recicla cât mai mult și de a educa comunitățile noastre despre importanța protejării mediului înconjurător.

0 Shares
Share
Share
Tweet
Pin