Săptămâna Apelor: 𝟮𝟳 de tone de deșeuri au fost colectate în cadrul programului Cu Apele Curate

27 de tone de deșeuri, dintre care 11 tone de plastic au fost colectate în cadrul Săptămânii Apelor

Au fost organizate 15 activități de ecologizare în perioada 14 martie – Ziua Internațională a Acțiunii pentru Râuri și 22 martie – Ziua Internațională a Apei, în localitățile din apropierea Dunării și pe râurile Bicaz, Jiu, Siret, Buzău, Olt și afluenții acestora.

Mobilizarea voluntarilor a fost una exemplară, ca de fiecare dată, reușind prin asociațiile partenere și grupurile de inițiativă locală – să aducem la acțiunile de igienizare peste 1530 de voluntari. 

Acțiunile de ecologizare, conștientizare, proiecții de film documentar de protecția mediului și alte activități creative s-au desfășurat în 12 localități riverane Dunării din localitățile Brăila, Mehedinți, Giurgiu, dar și în localitățile riverane afluenților Dunării – Bicaz, Nicolae Bălcescu, Nehoiu, Tg. Jiu, Sf. Gheorghe și Craiova .

De Ziua Mondială a Apelor, am instalat în București, pe râul Dâmbovița, o barieră plutitoare menită să oprească deșeurile de pe luciul apei. Este un proiect pilot care cumulează mai multe exemple de bună practică, reutilizare și producție locală.

Bariera plutitoare a fost creată în cadrul programului Cu Apele Curate, în colaborare cu Nod Makerspace, din bannere publicitare recuperate și donate de Ateliere Fără Frontiere, iar flotoarele sunt construite din bidoane de plastic reutilizate. Citește mai multe aici.

0 Shares
Share
Share
Tweet
Pin