Cu toții facem în fiecare zi cel puțin o faptă care, într-un fel sau altul, face lumea noastră puțin mai bună. Imaginați-vă numai cum ar fi dacă toți ne-am uni pentru o singură cauză, câte am putea realiza cumulând puținul ce-l poate face fiecare în ceva cu adevărat extraordinar.

Îndemnată de astfel de gânduri sau poate, ca să fiu sinceră, și de un pic de curiozitate, am ales să mă implic în proiectul „Cu apele curate” Am decis sã fiu voluntar deoarece am simțit nevoia sã fac lucruri concrete, deoarece am fost atrasã de acţiuni ale altor oameni care se implicã in protecţia mediului. Mi-am dorit foarte mult să susţin cauzele proiectului, sã pot participa la acţiuni și sã am o contribuţie la eforturile pe care organizaţia le depune pentru a proteja mediul.

Când devii voluntar vrei sa îi ajuti pe ceilalţi sau sã susţii o cauzã. Dar, in același timp, poate farã sã realizezi imediat, îţi aduci beneficii și ţie însuţi deoarece ești mai mulţumit, te simţi bine când faci ceva valoros cu timpul tău, cand știi că ai avut o contribuţie în atingerea unui obiectiv. De asemenea, poți să ai satisfacţia de a știi că faci parte dintr-un grup de oameni cu care ai o perspectivã comunã asupra cauzei pe care o susţii.

Oraș Oltenița
Emailileana_nita_aurelia@yahoo.com
Organizator comunitar