#NOIembrieFaraDeseuri

E╚Öti interesat s─â ai un impact mare cu schimb─ârile mici pe care vrei s─â le adop╚Ťi ├«n via╚Ťa ta? Nu ╚Ötii de unde s─â porne╚Öti, cum anume po╚Ťi s─â aju╚Ťi ╚Öi poate chiar te ├«ntrebi dac─â ajutorul pe care ├«l aduci tu conteaz─â.

Noi ne-am propus s─â te ├«ncuraj─âm ╚Öi s─â particip─âm ├«mpreun─â cu tine, la o provocare menit─â s─â ne pun─â pe calea schimb─ârii la final de an, astfel ├«nc├ót, ├«n anul ce vine, s─â ne cunoa╚Ötem direc╚Ťia, iar noile obiceiuri s─â vin─â natural.

Ac╚Ťiunea pe care v-o propunem a luat na╚Ötere ├«n timpul unei reuniuni anuale pentru Jane Goodall Institute, unde liderii Roots & Shoots din ├«ntreaga lume s-au reunit pentru a dezvolta metode care s─â inspire ac╚Ťiuni pe teme precum schimb─ârile climatice, via╚Ťa durabil─â ╚Öi conservarea.

#NoiembrieF─âr─âDe╚Öeuri este o ini╚Ťiativ─â #CuApeleCurate, neabordat─â ├«nc─â la scar─â larg─â ├«n Rom├ónia, prin care oamenii din ├«ntreaga lume se angajeaz─â s─â reduc─â cantitatea de de╚Öeuri pe care o produc timp de o lun─â ├«ntreag─â. De ce o lun─â ├«ntreag─â? Studiile arat─â c─â este nevoie de aproximativ o lun─â pentru ca ceva nou ├«ncercat s─â devin─â un obicei. Cu alte cuvinte, lu├ónd angajamentul pentru ├«ntreaga lun─â noiembrie, vei fi deja pe cale de a tr─âi o via╚Ť─â mai sustenabil─â, cu mai pu╚Ťine de╚Öeuri, vei alege diferit ├«n materie de consum de fiecare dat─â c├ónd mergi la cump─âr─âturi, vei deveni mai con╚Ötient asupra impactului pe care ├«l ai asupra planetei ╚Öi vei avea o contribu╚Ťie mare asupra comunit─â╚Ťii din care faci parte.

Afl─â cum po╚Ťi s─â devii un #ErouZeroDeseuri!

Pasul 1: Luarea angajamentului

Mai multe detalii le vei găsi în postările viitoare, stai cu ochii pe paginile noastre de Facebook și Instagram.

Doar c├ónd ├«ncepem s─â con╚Ötientiz─âm c─â schimbarea este necesar─â, realiz─âm c├ót de multe sunt de f─âcut. Ne organiz─âm! ├Äncepe cu saco╚Öa reutilizabil─â, pe care o ai ├«n permanen╚Ť─â cu tine, poate iei cu tine sticla reutilizabil─â de ap─â, s─â vorbim ╚Öi despre masca reutilizabil─â? Da, te-ai prins, ÔÇ×reutilizabilÔÇŁ este cuv├óntul cheie al conceptului.

Pasul 2: Noteaz─â!

Not├óndu-╚Ťi obiectivele pe care vrei ╚Öi po╚Ťi s─â le bifezi, ├«╚Ťi cre╚Öti ╚Öansele de a le atinge. Descarc─â de aici lista de noti╚Ťe #NFD2020 ╚Öi editeaz-o scriind tot ceea ce ├«╚Ťi propui s─â reduci, s─â elimini sau s─â schimbi ├«n aceast─â lun─â.

Vrem s─â ├«i inspir─âm ╚Öi pe ceilal╚Ťi din comunitatea noastr─â, nu? A╚Öa c─â, posteaz─â foaia de noti╚Ťe pe instagram, instastory sau Facebook, folose╚Öte #NFD2020 ╚Öi #NoiembrieFaraDeseuri, d─â-ne tag @cuapelecurate, iar la finalul lunii, bifeaz─â tot ce ai reu╚Öit s─â ├«ndepline╚Öti, doar a╚Öa ne putem bucura ├«mpreun─â la finalul lunii de reu╚Öite! Am preg─âtit ╚Öi un giveaway, menit s─â te ajute mai departe la drum.

Pasul 3: Stai motivat!

Aminte╚Öte-╚Ťi! Este un obicei ├«n curs de formare, nu o s─â ne ias─â perfect sau complet din prima tur─â, poate ├«nc─â ├«nv─â╚Ť─âm despre materialele reutilizabile/sustenabile, poate ce mi-am propus s─â reu╚Öesc la cump─âr─âturi chiar a ie╚Öit, dar nu ╚Ötiu mai departe unde s─â duc de╚Öeurile pentru reciclare. Noi suntem aici s─â te sus╚Ťinem ╚Öi s─â te ajut─âm. #NOIembrieFaraDeseuri este despre ╚Öi pentru noi to╚Ťi! Am preg─âtit post─âri special dedicate #NoiembrieFaraDeseuri, cu sfaturi de bun─â practic─â ╚Öi solu╚Ťii la problemele pe care le po╚Ťi ├«nt├ómpina. Simte-te liber s─â ne scrii ├«n comentarii ├«ntreb─ârile pe care le ai, dificult─â╚Ťile pe care le-ai ├«nt├ómpinat p├ón─â acum ╚Öi, de ce nu, d─â-i tag un prieten care s─â te ├«nso╚Ťeasc─â la drum.

Be a #ZeroHero! Hai s─â ne cre─âm comunitatea #NOIembrieFaraDeseuri!

0 Shares
Share
Share
Tweet
Pin