Marea Caiagizare: 1,7 tone de deșeuri colectate în acțiunile de igienizare cu caiace

În aprilie 2023, lansam la apă, alături de Kayak Champions, o inițiativă inedită care reunea pasiunea pentru sportul acvatic cu dorința comună de a proteja apele: voluntarii au adunat din caiace deșeurile care pluteau pe luciul apei și care zăceau prinse în stuf sau abandonate pe malurile râurilor din România.

La cele 21 de acțiuni de caiagizare organizate în perioada aprilie-septembrie 2023 ni s-au alăturat peste 400 de participanți cu care am ieșit la vâslit, colectând deșeuri din apele Dunării și ale afluenților săi: Argeș, Bistrița, Cerna, Comana, Dâmbovița, Neajlov, Olt și Snagov. Ne-am echipat cu vâsle și devotament într-o călătorie de conștientizare în care am reușit să protejăm apele, educând în același timp comunitățile riverane despre importanța protejării mediului.

Experiența inedită din cadrul inițiativei Marea Caiagizare ne-a permis să descoperim frumusețea naturii și, în același timp, ne-a confruntat cu realitatea devastatoare a poluării cu plastic a apelor: am adunat de pe luciul apelor peste 1,7 tone de deșeuri, din care 1,2 tone de plastic. Cea mai poluată zonă pe care am descoperit-o în timpul acestor acțiuni de igienizare a fost în zona râului Argeș, în localitățile Budeasa și Bascov, de unde am scos un total de 50 de saci cu deșeuri.

0 Shares
Share
Share
Tweet
Pin