Cu apele de băut curate

Ne bucurăm să extindem seria modelelor de bună practică cu instalația de filtrare a apei de la Școala Gimnazială nr. 2 din Cernavodă.

Meritul este al oamenilor de la Aquaphor, care ne-au oferit și montat aceste filtre. Profesorii și elevii vor putea să bea apa fără să mai cumpere sute de PET-uri din plastic, evitând astfel ca acestea să ajungă în râuri și fluvii. De asemenea încercăm să-i încurajăm pe copii să folosească recipiente din sticlă reutilizabile.

Nu știu alții cum sunt, dar eu, când îmi amintesc de după-amiezele dogoritoare din vacanțele de vară, când, după un fotbal, toți copiii de pe stradă beam pe rând de la cișmeaua din curtea școlii, parcă simt și acum gustul de madlenă în gură. Ei, acum nu vrem să spunem că cei mici ar trebui să bea unul după altul din căușul palmei, dar ideea este că începe să fie din nou cool să bei de la robinet. Ne ajută fie niște sisteme de filtrare ca cele de la Aquaphor, fie o cană filtrantă, tot de la ei.

Mesajul nostru pentru elevi, dar nu numai pentru ei, este destul de simplu: “poți fi erou dacă bei apă de la robinet”. Hai, că nu e dificil deloc ! Noi sperăm la cât mai multe astfel de instalații de filtrare a apei în instituțiile  din România și bineînțeles, la cât mai puține deșeuri de plastic.

0 Shares
Share
Share
Tweet
Pin