Cea dea 5-a barieră #CuApeleCurate a fost montată pe râul Siret

De curând am montat cea de-a cincea barieră, pe râul Siret. Rolul barierelor este acela de a colecta deșeurile plutitoare, evitând astfel ca acestea să ajungă în Dunăre și ulterior în Marea Neagră.

Peste 52 de tone de deșeuri de plastic au fost oprite până acum de barierele plutitoare montate în cadrul programului #CuApeleCurate pe râurile Jiu, Cerna, Olt și Buzău.

Ultima barieră a fost montată în dreptul localității Șendreni – fiind cea mai mare de până acum, 𝟭𝟬𝟬 𝗺𝗲𝘁𝗿𝗶 și circa 𝟭𝟬𝟬𝟬 𝗸𝗴, iar materialele din care este construită o fac să fie mai rezistentă la un eventual impact al buștenilor sau altor obiecte plutitoare masive. Barierele precum cea montată pe Siret sunt gândite pentru râurile cu debite mai mari și sunt destinate pentru a facilita recuperarea deșeurilor care călătoresc pe luciul apei. Am ales acest loc fiind unul ușor accesibil pentru mentenanță și pentru că este în aval de ultima localitate înainte de punctul de vărsare – astfel bariera va putea să oprească deșeurile care au traversat tot parcursul râului.

Ne propunem să extindem această soluție tehnologică pe mai multe râuri din țară. Din păcate însă, contribuția acestora este destul de mică având în vedere cantitățile uriașe de plastic care ajung în natură. Accentuăm încă o dată nevoia de implicare a autorităților și de schimbare a modului în care producem și consumăm, pentru a putea preveni deversările viitoare de deșeuri!

0 Shares
Share
Share
Tweet
Pin