Asociația MaiMultVerde în parteneriat cu Asociația Bicazul Nostru și Asociația ECO Piatra Teiului au colectat 4,2 tone de deșeuri în cadrul acțiunii de ecologizare „Împreună curățăm lacul Izvorul Muntelui”

Acțiunea face parte din proiectul „Bicazul Cu Apele Curate”, înscris în programul multianual „Cu Apele Curate”

20 septembrie, București – 70 de voluntari de toate vârstele au strâns 4,2 tone de deșeuri în cadrul acțiunii de igienizare „Împreună curățăm lacul Izvorul Muntelui”, organizate în parteneriat de Asociația MaiMultVerde, Asociația Bicazul Nostru și Asociația ECO Piatra Teiului sâmbătă, 18 septembrie. Ecologizarea s-a desfășurat în punctele critice ale malurilor din jurul lacului Izvorul Muntelui – Potoci, Ruginești, Baicu, Secu. Lacul Izvorul Muntelui, zonă declarată rezervație naturală acvatică, este cunoscut ca o zonă turistică foarte atractivă, dar și ca loc unde se acumulează adesea cantități uriașe de deșeuri.

4,2 tone reprezintă, de altfel, cantitatea estimată de deșeuri care sunt transportate zilnic pe Dunăre spre Marea Neagră.

Acțiunea de ecologizare este o componentă a proiectului „Bicazul cu apele curate”, inclus în programul național „Cu Apele Curate”, susținut de Lidl România, ce urmărește reducerea poluării cu plastic a apelor Dunării și afluenților săi.

Ulterior, în cadrul acestui proiect vom implementa o serie de modele de bună practică pentru prevenirea poluării cu plastic a apelor a Lacului Izvorul Muntelui – de la campanii de informare și evenimente comunitare, până la testarea și folosirea unor soluții tehnologice.

0 Shares
Share
Share
Tweet
Pin