Asociația MaiMultVerde a sărbătorit Ziua Mondială a Mediului cu o ecologizare pe Olt

De Ziua Mediului, Asociația MaiMultVerde și voluntarii săi au colectat peste o tonă de deșeuri de pe luciul și malurile râului Olt
Acțiunea face parte din programul Cu Apele Curate, desfășurat cu sprijinul Lidl România

București, 7 iunie – Asociația MaiMultVerde a sărbătorit Ziua Mondială a Mediului (5 iunie) cu o ecologizare amplă, pe luciul și malurile râului Olt, alături de caiaciștii de la Kayak Champions și de reprezentanți ai comunităților locale participante în programul Cu Apele Curate. Astfel, în 2 ore de activitate asiduă, cei peste 70 de voluntari au strâns mai mult de o tonă de deșeuri, dintre care aproximativ 600 de kilograme de plastic.

Concret, ecologizarea pe luciul apei s-a desfășurat pe traseul Izbiceni – Gura Oltului, iar acțiunile de ecologizare pe maluri au avut loc la Plaja Gura Oltului și la Plaja Oltului, două zone cunoscute pentru biodiversitate și potențial turistic local.

Printre voluntari s-au numărat: oameni din comunitatea locală Islaz, profesori și elevi de la Colegiul Național Unirea din Turnu Măgurele și Școala gimnazială nr. 1 Islaz, reprezentanți Apele Române și Primăria Islaz.

Evenimentul a fost, astfel, în linie cu tema Zilei Mondiale a Mediului din 2021 – „restaurarea ecosistemelor” și cu filozofia Organizației Națiunilor Unite, conform căreia această zi trebuie privită și ca o zi „a Oamenilor”, în care fiecare dintre noi ar trebui să facă o faptă pentru un viitor mai bun, contribuind la protejarea planetei noastre.

„De Ziua Mediului ne-am bucurat să-i avem alături pe voluntarii care au dorit să contribuie la ape mai curate în România. Mulțumim campionilor caiaciști, precum și locuitorilor din Islaz care au venit, cu mic, cu mare, să facă curățenie, dar mai ales să lanseze un apel în ce privește importanța respectării mediului și necesitatea adoptării de politici și  măsuri pentru a-l proteja. Dincolo de aceste acțiuni concrete, misiunea noastră este să promovăm un comportament responsabil față de colectarea deșeurilor și cunoașterea biodiversității din zonele afectate. Sunt cu atât mai optimist când văd că printre voluntari se află întotdeauna copii și adolescenți care învață de foarte devreme să aibă grijă de natură, de planetă”, a declarat Doru Mitrana, președinte Asociația MaiMult Verde.

0 Shares
Share
Share
Tweet
Pin