3,7 tone de deșeuri au fost colectate în cadrul iniţiativei România Limpede

3,7 tone de deșeuri au fost colectate în perioada 1 – 8 septembrie 2023, în cadrul inițiativei România Limpede, lansată de Lidl România. Peste 230 de participanți s-au alăturat acţiunilor de igienizare şi colectare a plasticului de pe maluri și din ape în 7 orașe riverane Dunării.

Aşadar, cu scopul de a preveni ca deșeurile abandonate să ajungă în ape, am organizat cu ajutorul asociațiilor partenere și a grupurilor de inițiativă locală acţiuni de ecologizare în orașele de pe cursul Dunării: Turnu Măgurele, Olteniţa, Cernavo, Călăraşi, Galați, Brăila și Drobeta-Turnu Severin.

În plus, în Giurgiu și Oltenița am organizat două acțiuni în cadrul inițiativei Marea Caiagizare, unde împreună cu cei de la KayakChampions am luat cursul deșeurilor care plutesc în apele Dunării.

Pentru a creşte gradul de conştientizare a impactului pe care îl au deşeurile de plastic în natură, acțiunile de ecologizare au fost urmate de două workshop-uri organizate de ASAP în Brăila şi Galaţi.

La atelierele coordonate de Alex Zamfir, participanții au fost invitați la o sesiune de joacă „Adevăr sau Reciclare” unde au putut învăța într-un mod distractiv și aplicat despre importanța colectării separate și ce impact au deșeurile asupra mediului.

Acțiunea de ecologizare de la Turnu Măgurele a fost urmată de proiecția a 3 filme documentare de mediu organizată de Bloc Zero – cei 19 participanți au putut urmări scurtmetrajele: Copiii de pe insulă/Lowland Kids, Scrisoare către petroliști/Letter to the Oilmen și Copiii pot salva planeta: Plasticul e veșnic/Kids can save the planet: Plastic is forever.

0 Shares
Share
Share
Tweet
Pin