𝟮𝟳𝟬𝟬 𝗸𝗺 parcurși în înot pentru a trage un semnal de alarmă – Dunărea de la izvor la vărsare

„Dunărea Murdară” este titlul reportajului realizat de Deutsche Welle despre aventura înotătorului/profesorului german Andreas Fath de-a lungul Dunării, în contrast cu numele proiectului, „Clean Danube”.

Andreas Fath și-a propus să străbată înot întreaga lungime a fluviului și să tragă astfel un semnal de alarmă asupra gradului de poluare a apelor sale. Proiectul include și o componentă de cercetare pentru care au fost prelevate în fiecare zi probe de apă din fiecare locație în parte, pentru a crea o imagine de ansamblu a gradului real de poluare care afectează Dunărea.

Acesta și-a început călătoria pe 22 aprilie în Ulm și s-a încheiat pe 16 iunie la Sulina.
În Romania am organizat activități la Islaz (4 iunie), Giurgiu (7 iunie), Călărași (9 iunie), Cernavodă (10 iunie), Galați (13 iunie) și Sulina (17 iunie).

În plus, cu ajutorul echipajului Cleandanube a fost colectat câte 𝟭 𝗸𝗴 de deșeuri plastice pentru fiecare kilometru de fluviu parcurs înot – obiectivul final al călătoriei fiind 𝟮,𝟳𝟬𝟬 𝗸𝗴 de deșeuri colectate. Totodată, AWP – association for wildlife protection l-a însoțit pe Andreas Fath pe întreaga durată a turului său cu un atelier mobil de informare pentru a aduce vizibilitate și a atrage atenția asupra situației fluviului.

Urmărește reportajul DW aici 👇👇

0 Shares
Share
Share
Tweet
Pin