Comunitate

Scopul proiectului Cu Apele Curate este este să genereze o intervenție în sensul reducerii canității de plastic din apele Dunării, o acțiune care va viza atât poluarea istorică, prin activități de colectare a plasticului deja existent în albia fluviului, cât și identificarea și aplicarea măsurilor de prevenire și combatere a deversărilor viitoare.

Locuitorii orașelor dunărene sunt primii afectați de poluarea apelor cu plastic și, în același timp, sunt și cei ale căror inițiative pot avea un impact direct asupra ameliorării situației actuale.

Principala miză a evenimentelor este coagularea comunității locale în jurul acestei probleme comune, care se adresează tuturor locuitorilor, indiferent de vârstă sau ocupație.

Locuiți în unul dintre cele 10 orașe în care desfășurăm activități în cadrul proiectului Cu Apele Curate și vreți să vă implicați în următoarele noastre acțiuni? Ei sunt cei care vă pot ajuta cu informații suplimentare.

Organizatori comunitari

Mari-Elena Belciu

Ciprian-George Popa

Catalin Mihailescu, Drobeta-Turnu Severin

Cătălin Mihăilescu

Drobeta-Turnu Severin

office@modoflife.ro

Alexandra Tomescu

Otilia Gabriela Ionașcu

INEDIT! Premiera verii

„Manifest pentru Dunăre” este cea mai recentă carte scrisă de Doru Panaitescu, publicată împreună cu Asociația MaiMultVerde. Cartea tratează fauna din lunca Dunării și este dedicată tuturor iubitorilor de natură, de orice vârstă. Este editată pe hârtie reciclată, în linie cu tema cărții: mai multă faună, mai puțin plastic.

Avem 100 de exemplare care ne dorim să ajungă la aceia dintre voi îngrijorați de invazia plasticului în viețile noastre și determinați să se implice în lupta împotriva plasticului.

Îi rugăm pe cei care își doresc un exemplar să ne trimită un mail la asociatia@maimultverde.ro.

Cartea va fi trimisă gratuit celor care ne povestesc, pe scurt, și ne trimit una sau mai multe fotografii de la o acțiune de protecție a mediului pe care au inițiat-o sau la care au participat, oricare ar fi aceasta – ecologizare, workshop în școli/licee, organizare de expoziții / tururi în natură etc.