Resurse

Home / Resurse

 

Hai să ne facem cadou un mediu mai curat!

Vine Moș Nicolae, vine și Moș Crăciun, așa că am pregătit un ghid pentru obiceiurile din această perioadă. Nu ne referim aici la acele teoreme străvechi din știința cadourilor, gen “cumătrului îi iau maxim o cravată, că el mi-a adus de ziua mea un bibelou mic și un set de pixuri pe care sigur îl umflase moca de la birou” sau de legea conservării materiei tip “îi ducem lu’ nașu de Crăciun sticla de whiskey pe care ne-a oferit-o el la Paște”, deși această reutilizare judicioasă a resurselor ar putea ajuta în combaterea poluării.

Ideea redată prin schema alăturată este destul de simplă: nu vă repeziți să aruncați banii pe lucruri de care omul se va folosi puțin timp și care se vor transforma rapid în kilograme de deșeuri. Și, cel mai important, evitați plasticul. E frumos, cum spune și autoarea schemei de aici, să primești un cadou pe care să-l poți lăsa copiilor sau nepoților, fie că e o vioară din lemn sau un Rolls Royce din oțel. Ironia sorții face că plasticul, deși arată ieftin și nu este durabil, trăiește sute și sute de ani când este vorba de poluat mediul.

Așa că luați un creion în mână și concentrați-vă să ieșiți cât mai bine din labirintul de decizii înfățișat aici! S-ar putea să fie chiar mai ieftin.

Ghid de colectare separată

Colectarea separată a deșeurilor a devenit obligatorie începând cu 1 iulie 2019. Hai să vedem cum se face! – preluare text declic.ro.

» Descarcă ghidul de colectare separată

 

Voluntar la început de drum

Descarcă fișierele PDF de mai jos.

» a) fișa de voluntariat: Intră să vezi cum ar trebui să arate și ce conține o fișă de voluntariat.

» b) fișa de protectie: Instruirea colectivă privind securitatea și sănătatea în muncă în activitatea de voluntariat este esențială! Tu semenzi fișa de protecție înaintea acțiunilor la care participi?

» c) regulament general pentru participarea la acțiuni de voluntariat: Ți-am pregătit câteva sfaturi utile de care trebuie să ții cont înainte de a participa la o acțiune de voluntariat. Succes!

» d) contract de voluntariat: Chiar dacă este vorba despre voluntariat, trebuie neapărat să ai un contract semnat atunci când îti alegi urmatoarea activitate. Avem un exemplu pentru tine, să știi ce urmează.

Te-ai hotarât să organizezi o acțiune de igienizare dar nu știi de unde să începi?

Ce zici de ghidul nostru special facut pentru astfel de activități?

» Descarcă Ghidul pentru organizarea acțiunilor de igienizare

Știi că poți contribui și tu la circuitul gunoaielor în natură? Uite ce poți face.

0 Shares
Tweet
Share
Pin
Share