Proiectul Cu apele curate reprezintă un apel la implicare a locuitorilor orașelor riverane în combaterea și prevenirea poluării cu plastic a apelor Dunării, inițiat împreună cu Lidl România și implementat în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Participare Publică (CeRe), One World România la Școală și Asociația pentru Relații Comunitare (ARC).

Startul s-a dat în Delta Dunării, la Sfântu Gheorghe, unde 100 de voluntari au colectat 5 tone de plastic, și continuă cu acțiuni de igienizare a malurilor Dunării în 10 dintre orașele riverane: Giurgiu, Drobeta-Turnu Severin, Cernavodă, Turnu Măgurele, Zimnicea, Oltenița, Brăila, Galați, Tulcea și Călărași.

În perioada iulie – septembrie se desfășoară etapă de identificare și implementare a soluțiilor de prevenire a poluării cu plastic a apelor fluviului: dezvoltarea infrastructurii de colectare, activități educative, de informare și de organizare comunitară, adresate copiilor, tinerilor și adulților, în toate orașele menționate.

Principala miză a evenimentelor este coagularea comunității locale în jurul acestei probleme comune, care se adresează tuturor locuitorilor, indiferent de vârstă sau ocupație, astfel au fost incluse acțiuni care să formeze un traseu organic, pornind de la informare, conștientizare și educare, la dezbaterea și propunerea unor acțiuni și soluții viabile pentru reciclarea și diminuarea consumului produselor din plastic, pentru că acestea să nu ajungă în apele Dunării.

Am început proiecțiile de film tematic Bloc 0 în toate cele 10 orașe în care desfăsurăm activități Cu Apele Curate. Mai multe informații găsiți pe Instagram și Facebook cu_apele_curate.

Loading Evenimente

Evenimente viitoare

Find Evenimente

octombrie 2019

18 octombrie Călărași

octombrie 18
Călărași, Romania
Calarasi,

Pentru mai multe informații, sunați la 0722 741 450 sau trimiteți un email pe adresa  marilena28@gmail.com.

Citeste mai departe

26 octombrie Turnu Măgurele

octombrie 26
Turnu Măgurele, Turnu Măgurele România

Pentru mai multe informații, sunați la 0728 232 246 sau trimiteți un email pe adresa els.adelina@yahoo.com.

Citeste mai departe

29 octombrie. Zimnicea în cifre

octombrie 29
Zimnicea, Zimnicea Romania

Sfârșitul campaniei de monitorizare a 2 străzi din oraș privind colectarea separată și monitorizarea rezultatelor. Pentru mai multe informații, sunați la 0786 352 466 sau trimiteți un email pe adresa mihaelatanasescu74@gmail.com

Citeste mai departe

30 octombrie Drobeta-Turnu Severin

octombrie 30
Drobeta Turnu Severin, Drobeta Turnu Severin Romania

Pentru mai multe informații, sunați la 0746 830 389 sau trimiteți un email pe adresa neamtu.lidia@yahoo.com.

Citeste mai departe
+ Exportă evenimente